MedWatch

Danske selskaber danner konsortium – vil udvikle vaccine mod covid-19

Tre danske virksomheder anført af vaccinefirmaet Expres2ion, danner nu et nyt konsortium for sammen at udvikle en vaccine mod covid-19. Målet er allerede om 12 måneder at starte forsøg i mennesker, og konsortiet søger nu finansiering i EU og hos milliardfond.

Kontraktproducenten AGC Biologics og vaccineselskabere Adaptvac og Expres2ion har sammen med en stribe forskningsinstitutioner dannet et konsortium for udvikling af en vocid-19-behandling. | Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix

Et nyt konsortium bestående af tre virksomheder og en række forskningsinstitutioner vil sammen udvikle en vaccine mod covid-19, der indtil nu har slået flere end 2.460 mennesker ihjel og smittet flere end 79.000 mennesker verden over.

I spidsen for den nye alliance står det danske vaccinefirma Expres2ion Biotechnologies, der med alliancepartnerne vil søge finansiel støtte til vaccineudviklingen hos EU og den internationale vaccinefond CEPI.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier