MedWatch

Amerikansk biotekchef får syv års fængsel for stribevis af løgne

En direktør for et amerikansk firma ved navn Pixarbio er blevet idømt syv års fængsel for en række eklatante løgne om selskabets finanser, lægemiddel og egen baggrund.

Det amerikanske justitsministeries hovedkvarter i Washington, D.C. Foto: Mary F. Calvert / Reuters / Ritzau Scanpix

Den tidligere topchef for et lille amerikansk biotekselskab ved navn Pixarbio er blevet idømt syv års fængsel for en stribe af løgne, som gjorde selskabet i stand til at rejse 12,7 mio. dollar fra 211 investorer i 2016.

Det skriver branchemedierne Endpoints og Fiercebiotech med henvisning til en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Frank Reynolds løj og vildledte ifølge justitsministeriet om en lang række forhold, herunder selskabets finanser, lægemiddel, godkendelsesmuligheder hos FDA og sin egen baggrund.

Han påstod blandt andet, at selskabets lægemiddel ville gøre en ende på "tusinde års morfin- og opioidafhængighed," men det viste sig, at midlet blot var en omformulering et eksisterende smertemiddel.

Han hævdede også, at han tidligere havde været lam, men havde formået at kurere sig selv. Det viste sig, at han aldrig havde været lam.

Da det amerikanske børstilsyn SEC begyndte at kulegrave selskabet, løj Frank Reynolds desuden over for myndighederne og forsøgte at snyde dem med dokumenter, hvor han havde ændret på datomærkninger, skriver justitsministeriet.

Frank Reynolds blev udover fængselsstraffen dømt til at betale cirka 7,8 mio. dollar tilbage.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier