MedWatch

Genmab skyder op på børsen efter hint om nyt partnerskab

Trods en skuffende prognose for 2020, stiger Genmabs aktie godt 5 pct. Det skyldes en indikation om, at Genmab snart lander en ny partnerskabsaftale om et lovende middel i pipelinen, siger analytiker.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Genmab præsenterede onsdag en prognose for 2020 til den svage side, der umiddelbart gav forventning om en negativ kursreaktion for biotekaktien torsdag.

Sådan skulle det dog ikke gå. Torsdag formiddag er Genmab i stedet startet i god form på børsen i København, hvor aktien stiger 4,9 pct. til 1719 kr.

Baggrunden skal ifølge Sydbank-analytikeren Søren Løntoft Hansen, der onsdag efter spåede en negativ kursåbning, findes i den efterfølgende telekonference med selskabets ledelse.

"På den efterfølgende telekonference gik en del af snakken på epcoritamab, hvor Genmab indikerede, at selskabet havde dialog med en række – efter selskabets eget udsagn – meget entusiastiske potentielle partnere. Genmab regner med en partnerskabsaftale i løbet af 2020."

"Det er en positiv melding og en klar modvægt til den lidt svagere end ventede 2020-prognose," skriver Sydbank-analytikeren i en kommentar torsdag morgen.

Epcoritamab er en lægemiddelkandidat til behandling af lymfekræft, der tidligere var kendt som Duobody-CD3xCD20.

På ASH-konferencen i december præsenterede Genmab tidlige kliniske data med kandidaten, der af analytikere blev betegnet som lovende.

Prognose til den svage side

Genmabs regnskab for 2019, der blev offentliggjort onsdag efter børslukning, viste en prognose, der var til den svage side.

Genmab forventer, at partneren Johnson & Johnsons salg af kræftmidlet Darzalex vil lande på 3,9-4,2 mia. dollar i 2020, hvilket vil give en royalty-indtægt på omkring 4075-4475 mia. kr. Både Søren Løntoft Hansens estimat og konsensus i markedet er i toppen af prognoserne.

"Jeg hæfter mig dog ved, at Genmab bruger en valutakurs på 6,5 kr. per dollar - det er en stor del af forklaringen på, hvorfor royalty-prognosen er svagere end ventet," lød det fra analytikeren onsdag.

"Hvis man tager udgangspunkt i den nuværende valutakurs på 6,9 kr., ville intervallet havde heddet noget i retning af 4325-4725 mio. kr., hvilket er mere på linje med forventningerne."

"Desuden venter Genmab færre milepælsindtægter end ventet – og netop milepælsindtægterne var der på forhånd stor usikkerhed omkring," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Genmab skuffer med prognosen for 2020

Analytiker venter pres på Genmab-aktien efter svag prognose

Jan van de Winkel får markant lønstigning – har aktier for over en milliard

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier