MedWatch

Analysehus sætter Arzerra og Rybelsus på liste over fremtidige storsællerter

Det amerikanske analysehus Clarivate Analytics har lavet en favoritliste over midler, som både lanceres i år og forventes at sælge for over 1 mia. dollar. På listen er både Genmab og Novartis' ofatumumab og Novo Nordisks Rybelsus.

Jan van de Winkel er adm. direktør i Genmab, der kan se frem til tocifrede royalties fra salget af ofatumumab, såfremt midlet bliver godkendt. Foto: Stine Bidstrup / Ritzau Scanpix

To danske lægemidler, der begge står over for en lancering i år, bliver fremtidige storsællerter, hvis man spørger det amerikanske analysehus Clarivate Analytics.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Clarivate Analytics har lavet en liste over de midler, som analysehuset forventer vil sælge for over 1 mia. dollar årligt og dermed opnå blockbuster-status, blandt alle midler, som forventes at blive lanceret i år.

På listen nævner Clarivate Analytics blandt andet ofatumumab, som er udviklet af Genmab og er kendt som aktivstoffet i det salgsmæssigt skuffende kræftmiddel Arzerra. Det er dog ofatumumabs nye indikation, sklerose, som Clarivate Analytics har tiltro til.

Novartis, der er Genmabs salgspartner, har sendt ofatumumab til godkendelse i Europa og USA mod sklerose, og Clarivate Analytics forventer, at midlet vil nå et topsalg i indikationen på 1,26 mia. dollar (8,7 mia. kr.) om året.

Analysehuset har også – selvfølgelig – placeret Novo Nordisks diabetespille Rybelsus på listen. Rybelsus er godt nok allerede lanceret hos speciallæger i USA, men den fulde lancering er på vej.

Clarivate Analytics mener, at Rybelsus kan nå et årligt topsalg på 3,21 mia. dollar (22,1 mia. kr.). Det er noget lavere end buddet fra Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen, der i september kom med et efter eget udsagn konservativt bud om et topsalg på 38 mia. kr.

Udover ofatumumab og Rybelsus har analysehuset også gjort plads på listen til Daiichi Sankyo og Astrazenecas Enhertu mod brystkræft, Vifor og Akebias vadadustat mod anæmi, Gileads filgotinib mod leddegigt, Biomarins genterapi valoctocogene roxaparvovec mod hæmofili A, Immunomedics' sacituzumab govitecan mod brystkræft, Bristol-Myers Squibbs ozanimod mod sklerose, Novartis' inclisiran mod forhøjet kolesterol, Celgenes celleterapi liso-cel mod blodkræft og Biohavens rimegepant mod migræne.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier