MedWatch

Kinesiske myndigheder siger god for kræftkombination fra Roche

Den kinesiske lægemiddelstyrelse har godkendt Roches Tecentriq i kombination med kemoterapi til behandling af fremskreden lungekræft.

Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix

Kinesiske læger får en ny behandlingsmulighed i værktøjskassen efter at landets sundhedsmyndigheder har godkendt immunterapien Tecentriq i fra Roche i kombination med kemoterapi.

Godkendelsen omfatter brug til førstelinjebehandling af patienter med fremskreden små-cellet lungekræft (ES-SCLC) - en tilstand, hvor blot 2 pct. af patienterne er i live fem år efter diagnosetidspunktet.

Roche fremhæver i en pressemeddelelse, at godkendelsen kommer mindre end ét år efter at midlet opnåede lignende godkendelse i USA og Europa.

Tecentriq oplever i disse år en stor fremgang, og Roche kunne i januar fortælle, at salget af midlet i 2019 voksede 143 pct. til i alt 1,9 mia. schweizerfranc (13 mia. kr.), hvilket gør midlet til det ottendebedst sælgende lægemiddel i det schweiziske selskabets produktportefølje.

Anvendelsen af midlet i indikationen ES-SCLC er dog i første omgang stødt ind i udfordringer, da den bristiske prioriteringsmyndighed NICE tidligere på året afviste behandlingen, der i landet kommer til en pris med 295.000 kr. pr behandling – en pris, der ifølge NICE altså ikke står mål med effekten, hvorfor NICE afviser at anbefale midlet til bred anvendelse blandt britiske kræftpatienter.

Lungekræft er den hyppigste forekomne cancer-relaterede dødsårsag i Kina.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier