MedWatch

Wall Street-læge bliver ny storinvestor i Orphazyme

Det amerikanske investeringsselskab Consonance Capital, der er stiftet af læge og investor Mitchell Blutt, har købt 7 pct. af aktierne i Orphazyme.

Foto: Orphazyme/PR

Orphazyme har fået opbakning af en ny, amerikansk storaktionær i form af investeringsselskabet Consonance Capital, der er stiftet og ledet af læge og Wall Street-erhvervsmand Mitchell Blutt.

Mitchell Blutt og Consonance Capital har anskaffet sig en ejerandel på 7,03 pct. af aktierne i Orphazyme efter den aktieemission på 745 mio. kr., som Orphazyme gennemførte fredag i sidste uge.

Det skriver Orphazyme i en fondsbørsmeddelelse.

Consonance Capital investerer udelukkende i life science-selskaber og har tidligere været storaktionær i det belgiske firma Ablynx, som Novo Nordisk forsøgte at opkøbe i begyndelsen af 2018, men som i stedet gik til Sanofi.

Ablynx og Orphazyme har en fælles forbindelse i biotekmilliardæren Bo Jesper Hansen, som var bestyrelsesformand i Ablynx og er næstformand i Orphazyme.

Derudover har Consonance Capital i dag ifølge indberetninger til det amerikanske børstilsyn aktieposter i en række andre selskaber, der ligesom Orphazyme og Ablynx arbejder med sjældne sygdomme. Det gælder blandt andet det hollandske genterapifirma Uniqure, amerikanske United Therapeutics og amerikanske Catalyst Pharmaceuticals.

Mitchell Blutt er uddannet læge og stiftede Consonance Capital i New York i 2005 efter flere år som life science-investor hos storbanken JP Morgan.

Aktieemission giver Orphazyme gennembrud hos amerikanske investorer

Orphazyme henter 745 mio. kr. hos investorerne

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier