MedWatch

Novo vil genrejse insulin i USA

Det er i den grad Novo Nordisks nye GLP1-produkter, som løbet med opmærksomheden hos selskabet for øjeblikket, men ledelsen håber fortsat på et comeback til insulin i USA.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Insulin er i dag lidt af en bagsædepassager i Novo Nordisks væksttog, særligt i USA, men den danske virksomhed mener fortsat, at man kan genskabe insulinvæksten i USA og har flere typer af insuliner i støbeskeen, som skal sikre det.

Det skriver Børsen.

"Ser jeg på diabetes, så vil Ozempic og Rybelsus drive vækst i mange år, og så er det interessant at se på, at de første 70-75 år af Novo Nordisks historie jo var insulinbaseret vækst. Nu har vi GLP1-baseret vækst, men når jeg taler med Mads (Krogsgaard Thomsen, red.), så tror vi, insulin kommer igen og får endnu en gylden periode, fordi hvorfor tage en GLP1, hvis man kan lave en sikker ugentlig insulin," siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk.

Den første nye type insulin håber Novo Nordisk at have klar til markedet i om tre års tid.

Novos insulinforetning er fortsat større end GLP1-markedet inden for diabetesmarkedet, men er faldet markant i de seneste år.

MedWatch har tidligere beskrevet, hvordan insulinmarkedet i særligt USA har været under massivt pres. Udover at insulin med et par højt profilerede sager er blevet et centralt punkt i debatten omkring høje medicinpriser i USA, så er der også kommet billige og/eller kopiprodukter på markedet, som har tvunget priserne ned. Det har blandt andet fået Novos tidligere så store rival Sanofi til at droppe planerne om at gøre mere ud af diabetes efter storproduktet Lantus har fået massive tæsk.

Novo Nordisks salgstropper er klar: "Vi går all-in på Rybelsus og all-in på Ozempic"

Novo Nordisks omsætning slår forventningerne – venter 4-7 pct. vækst i år

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier