MedWatch

J&J søger om udvidet anvendelse for Genmabs Darzalex

Genmabs Darzalex-partner Johnson & Johnson har endnu en gang ansøgt de amerikanske myndigheder om at udvide brugen af midlet til behandling af knoglemarvskræft.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Genmabs amerikanske partner Janssen, en del af Johnson & Johnson-koncernen, har mandag søgt de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om udvidet brug af kræftmidlet Darzalex til behandling af patienter, der en til tre gange har oplevet tilbagefald i knoglemarvskræft, i kombination med midlerne Kyprolis og dexamethasone.

Det fremgår af en meddelelse fra Janssen.

Ansøgningen følger i kølvandet af positive resultater fra et studie med 460 patienter. Studiet, som hedder Candor, blev gennemført af Amgen, der har udviklet netop Kyprolis, og det viste en reduktion på 37 pct. i risikoen for død eller en forværring af sygdommen ved at anvende behandlingskombinationen.

"Selv om vi fortsat gør vigtige fremskridt i behandlingen af knoglemarvskræft, vil de fleste patienter på et tidspunkt ulykkeligvis opleve tilbagefald, så det er vigtigt, at læger har flere muligheder og behandlinger til patienterne," siger Craig Tendler, direktør hos Janssen, i meddelelsen.

Det er Genmabs amerikanske partner Janssen som har licens til at udvikle, producere og sælge Darzalex på verdensplan. Genmab modtager royalties og milepælsbetalinger fra salget.

I Sverige drømmer morgendagens stjerner om Genmab

Darzalex solgte for lige under 3 mia. dollar i 2019 – men Genmab får milliardbetaling

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier