MedWatch

Retssag mod Novo-topfolk skrider frem: Pensionskasser samler investorer til kamp

De amerikanske pensionskasser, der har sagsøgt Novo Nordisk og en række tidligere Novo-direktører for kursmanipulation, har fået lov af en domstol til formelt at repræsentere alle relevante investorer i sagen.

Jesper Brandgaard, tidligere mangeårig finansdirektør i Novo Nordisk, er blandt de sagsøgte i en amerikansk retssag om kursmanipulation. | Foto: Joachim Adrian / Politiken / Ritzau Scanpix

Den amerikanske retssag, hvor fem pensionskasser har sagsøgt Novo Nordisk og de tre forhenværende Novo-direktører Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis for kursmanipulation, skrider langsomt, men sikkert frem.

Pensionskasserne, anført af Pennsylvania-baserede Lehigh County Employees' Retirement System, mener, at Novo Nordisk i tiden omkring 2015 vildledte investorerne og begik kursmanipulation ved at nedtone det prispres, der dengang ulmede på det amerikanske marked, og som i dag er et velkendt markedsvilkår på insulinmarkedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier