MedWatch

Læger fra Wuhan publicerer studie med 99 coronavirus-patienter: 11 pct. er døde

14 læger fra den by i Kina, hvor den nye coronavirus er brudt ud, har publiceret et studie af 99 patienter, som giver et indblik i sygdommens karakteristika.

Kinas premierminister Li Keqiang var mandag på besøg på Jinyintan-hospitalet i Wuhan og talte i den forbindelse med hospitalets sundhedspersonale. Foto: Stringer / Reuters / Ritzau Scanpix

En måned efter, at en ny type coronavirus brød ud på et fiskemarked i den kinesiske by Wuhan, begynder der nu at komme svar på centrale spørgsmål om sygdommen, der har fået WHO til at erklære en international sundhedsmæssig nødsituation.

14 læger har således undersøgt 99 patienter med den nye coronavirus, som alle blev indlagt på Jinyintan-hospitalet i Wuhan, og publiceret deres resultater i det medicinske tidsskrift The Lancet.

Undersøgelsen giver først og fremmest et tidligt indblik i virussens alvor.

De 99 patienter blev diagnosticeret med den nye coronavirus mellem 1. januar og 20. januar, og lægerne gjorde status over overlevelesraten den 25. januar.

Af de 99 patienter var 11 døde, mens 57 fortsat var indlagt. 31 var blevet raske. Det giver en dødelighedsrate i studiet på 11 pct., men der er også tale om 99 patienter, hvor sygdommen har været så omfattende, at de er blevet indlagt på hospitalet.

De typiske symptomer, da patienterne blev indlagt, var feber (83 pct.), hoste (82 pct.) og vejrtrækningsproblemer (31 pct.). Efter nærmere undersøgelser havde 17 pct. også den alvorlige lungetilstand ARDS – akut respirationsbesvær.

Gennemsnitsalderen på patienterne i studiet var 55,5 år og halvdelen af patienterne led i forvejen af kroniske sygdomme, hvor hjertekarsygdomme var de mest udbredte.

49 patienter havde været i direkte kontakt med det fiskemarkedet i Wuhan, der er ground zero for coronavirusudbruddet. 47 arbejdede på markedet til daglig og to havde været forbi på indkøb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier