MedWatch

Novos fedmemiddel afvises i England

Fedmemidlet Saxenda fra Novo Nordisk er for dyrt, og langtidsvirkningerne er uvisse. Derfor vil myndighederne i England ikke anbefale midlet.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk fedmemiddel Saxenda bliver afvist i England, fordi det er for dyrt, og det er uvist, hvordan det virker på langt sigt. Myndighederne i England vil derfor ikke anbefale, at lægemidlet bruges i det engelske sundhedsvæsen. Det skriver Børsen med henvisning til et notat fredag fra The National Institute for Health and Care Excellence (NICE).

"På grund af usikkerhed om de kliniske resultater, selv i højrisikogruppen, så er estimatet om omkostningseffektivitet meget usikkert og potentielt meget højere, end hvad NICE betragter som omkostningseffektiv brug af sundhedsvæsenets ressourcer. Derfor kan liraglutide (Saxenda, red.) ikke anbefales," skriver NICE i dokumentet, ifølge mediet.

En måneds forbrug af Saxenda koster 196,2 britiske pund (1738 kr.), og de britiske betalere hæftede sig ved usikkerheden om fedmemidlets påvirkning af risikoen for hjerte-kar-sygdomme, fremgår det.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier