MedWatch

Det vil tage et år at udvikle vaccine mod virus i Kina

Virussets arvemasse er offentliggjort, og adskillige organisationer arbejder på at udvikle vaccine.

Foto: DARLEY SHEN/REUTERS / X02935

Det vil tage mindst et år at udvikle en vaccine mod det nye coronavirus. Det vurderer den internationale vaccinealliance Gavi. 

Lungevirusset, som skal være brudt ud i forbindelse med handel med illegalt vildt på et dyremarked i den kinesiske storby Wuhan, er indtil nu blevet konstateret hos 571 mennesker. Det har ifølge de kinesiske myndigheder ført til 17 dødsfald.

Gavis topchef, Seth Berkley, siger, at forskere endnu ikke ved tilstrækkeligt om den nye sygdom til at vurdere, hvor meget den kan sprede sig.

"Det vil tage måneder, før der kan ske kliniske undersøgelser, og det vil tage mindst et år, før en vaccine kan blive almindeligt tilgængelig," siger Berkley.

"Den gode nyhed er, at forskere allerede har offentliggjort virussets arvemasse, hvilket har gjort det muligt for adskillige organisationer forskellige steder i verden at arbejde på udviklingen af en vaccine," siger Berkley videre og tilføjer:

"Det er lettere at udvikle vacciner mod et coronavirus end mod sygdomme som malaria eller hiv."

Gavi er et non-profit partnerskab, som arbejder sammen med regeringer, erhvervsledere, Verdensbanken, nødhjælpsgrupper og private organisationer om udvikling og forbedringer af vacciner og vaccinationsprogrammer.

Gavi siger, at det har bidraget til, at over 760 millioner børn er blevet vaccineret i verdens fattigste lande siden 2000, hvormed mere end 13 millioner dødsfald er blevet forhindret.

Der har været rapporteret om en del corona-tilfælde uden for Kina - blandt andet i Japan, Filippinerne, Taiwan, Sydkorea, Thailand og USA samt i de kinesiske territorier Hongkong og Macau.

Wuhan har omkring 11 millioner indbyggere.

USA finder første tilfælde af Kina-virus hos amerikaner

WHO frygter coronavirus bliver spredt til andre dele af Kina  Nervøsitet over ny luftvejsvirus i Kina spreder sig - kan smitte fra person til person Ny luftvejssygdom bryder ud i Kina og spreder sig til Japan

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier