MedWatch

Læge: Sundhedsstyrelsen vil overveje skoldkoppevaccine i dansk børnevaccinationsprogram

Mens andre lande i Norden har indført eller undersøger mulighederne for at indføre en vaccine mod skoldkopper i børnevaccinationsprogrammet, så har Danmark endnu ikke taget stilling. Det kan ændre sig, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Foto: Damian Dovarganes/AP/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg vil formentlig inden længe skulle diskutere, hvorvidt en vaccine mod skoldkopper skal inkluderes i det danske børnevaccinationsprogram, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Mens Danmark endnu ikke har taget stilling til, om en vaccine skal indgå i tilbuddet til danske børn, så er vaccinationen allerede indført i andre lande, heriblandt Island og USA, mens svenskerne aktuelt undersøger mulighederne.

"Vi holder naturligvis øje med, hvad man gør i de lande, som vi omgiver os med – men er bevidste om, at argumenterne og udgangspunktet for at tilføje vacciner vil være forskelligt fra land til land. I Danmark indfører vi normalvis vacciner ud fra alvorlighedsgraden – altså hvor alvorlig er en sygdom for den enkelte. I eksempelvis Finland er udgangspunktet derimod, at en vaccine bør indføres, hvis der kan opnås en økonomisk besparelse på samfundsmæssigt niveau," siger Peter Henrik Andersen, afdelingslæge i Statens Serum Instituts Afdeling for Infektionsepidimologi og Forebyggelse, til mediet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier