MedWatch

Bayers kræftmedicin får mavepuster på hjemmebanen

De tyske lægemiddelmyndigheder afviser, at Bayers data for selskabets kræfthåb Vitrakvi skulle dokumentere klare fordele og giver dermed virksomheden et nederlag på hjemmemarkedet.

Den tyske lægemiddelvirksomhed Bayer har netop fået et tilbageskridt i hjemlandet. Foto: Bayer / PR

På trods af en EU-godkendelse i september vender det uafhængige og rådgivende tyske organ, IQWIG, tommelfingeren nedad til lægemiddelproducenten Bayers kræftmedicin Vitrakvi.

Det var ellers den første medicin i Europa rettet mod tumorer, der opstår på baggrund af en sjælden genetisk mutation, og Bayer forventer et årligt salg på op over 750 mio. euro, svarende til over 5,6 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I sin afgørelse kritiserer IQWIG især, at de kliniske studier bag Vitrakvi ikke indeholdte en sammenlignelig gruppe, der ikke fik medicinen.

"For fremtiden har vi brug for pålidelig sammenlignelig data for at vurdere fordelene ved terapier mod forskellige typer af tumorer," skriver IQWIG på sin hjemmeside.

En talsperson fra Bayer har til gengæld forklaret, at den genetiske profil, som Vitrakvi er rettet imod, er for sjælden til at kunne oprette en kontrolgruppe.

Det er ikke første gang, at IQWIG er mere data-kritisk end det europæiske lægemiddelagentur EMA og kommer frem til modstridende afgørelser.

Tyskland er det største medicinal-marked i Europa og det fjerdestørste i verden. Det er dog stadig kun lidt over 10 pct. af størrelsen på det amerikanske marked, hvor Vitrakvi blev godkendt i slutningen af 2018.

Bayer får EU-godkendelse af lægemiddel til bred vifte af kræftsygdomme

CHMP anbefaler fem nye lægemidler og otte indikationsudvidelser

FDA godkender årets 53. nye lægemiddel - udligner rekord fra 1996

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier