MedWatch

Dommer sparer J&J for 7.993.200.000 dollar

EN amerikansk dommer har omstødt en kendelse, der idømte Johnson & Johnson at betale 54 mia. kr. i erstat til en mandlig patient, der havde fået bryster efter behandling med et af selskabets lægemidler.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

En dommer i Philadelphia har fredag sparet medicinalkæmpen Johnson & Johnson for 7.993.200.000 dollar, eller lige knap 8 mia. dollar.

Det har dommer Kenneth Powell gjort ved at nedsætte den tort-erstatning på 8 mia. dollar, som et nævningeting tidligere idømte Johnson & Johnson til 6,8 mio. dollar, skriver The Wall Street Journal.

Det gigantiske milliardbeløb havde nævningerne valgt at tilkende Nicholas Murray, fordi hans anvendelse af det antipsykotiske middel Risperdal som barn har betydet, at Murray har udviklet bryster. En bivirkning, medicinalselskabet ikke tilstrækkeligt havde advaret om.

Johnson & Johnson har på sin side fastholdt, at koncernen på "passende vis" havde oplyst om positive og negative effekter ved brug af midlet, og selskabet fastslog fredag, at dommeren "korrekt reducerede den ekstreme torterstatning". Johnson & Johnson havde dog argumenteret for, at erstatningen skulle sænkes yderligere til 680.000 dollar.

Nicholas Murrays advokat, Thomas Kline, oplyser imidlertid, at hans klient planlægger at anke fredagens dom med påstand om, at erstatningen på 8 mia. dollar stadfæstes, skriver avisen.

De 8 mia. dollar har indtil nu været den største erstatningsudmåling blandt de cirka 13.000 sager, som er lagt mod Johnson & Johnson på baggrund af bivirkningen med voksende brystvæv hos mandlige patienter, som tog Risperdal.

J&J skal betale 54 mia. kr. for at give mand bryster

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier