MedWatch

GSK-boss tror på mindst seks godkendelser i 2020

Glaxosmithkline forventer i 2020 at få en stribe godkendelser til nye og eksisterende lægemidler - heriblandt en udfordrer til Genmabs Darzalex.

Emma Walmsley, adm. direktør for Glaxosmithkline, håber, at virksomheden i 2020 kan få adgang til mindst seks nye markeder. Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau Scanpix

Bristiske Glaxosmithkline forventer i 2020 at hente mindst seks godkendelser til nye lægemidler eller indikationer.

Det siger selskabets topchef Emma Walmsley i et interview med den amerikanske tv-station CNBC.

Blandt de områder, hvor selskabet håber på at opnå en godkendelse, er inden for knoglemarvskræft, hvor Genmab i dag har stor succes med Darzalex. I december oplyste GSK, at det havde ansøgt de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, om en markedsføringstilladelse til midlet belantamab mafodotin, som selskabet selv anser som en seriøs konkurrent til netop Darzalex, der årligt omsætter for mere end 1 mia. dollars.

Også inden for behandling af HIV forventer det britiske selskab, at det i 2020 kan opnå en godkendelse til en ny kombinationsbehandling med midlerne cabotegravir og rilpivirin.

GSK har i de senere år gennemgået en transformation mod at være en virksomhed, der i højere grad fokuserer på færre sygdomsområder - det har blandt andet betydet, at virksomheden har solgt to vacciner til Bavarian Nordic.

Særligt kræftområdet er udset til at spille en nøglerolle i fremtiden hos GSK, der i december 2018 bevidste sine intentioner ved at købe kræftselskabet Tesaro for cirka 34 mia. kr.

GSK søger om godkendelse til blodkræftmiddel: "Vi kan i nogle situationer overgå Darzalex"

Medicinalgigant opnår gode resultater med rival til kræftmiddel fra Genmab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier