MedWatch

Novo Nordisk starter nyt fedmesamarbejde

Sammen med amerikanske Fauna Bio skal Novo Nordisk undersøge, om dyr i dvale kan føre til opdagelsen af nye molekyler mod fedme.

Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har indgået et nyt samarbejde med den amerikanske virksomhed Fauna Bio.

Ifølge Dagbladet Børsen er de to virksomheder gået sammen i et projekt om dyr i dvale med henblik på at finde nye molekyler til fedmebehandling. Håber er gennem projektet at få bedre forståelse for hvordan, stofskiftet reguleres hos dyr i dvale, og måske udnytte denne viden i udviklingen af nye midler mod fedme.

"At få en chancen for at samarbejde med Fauna Bio repræsenterer en spændende og væsentligt skridt henimod at forstå den basale energibalance i ekstreme fysiologiske rammer," udtaler Mads Tang-Christensen, global chef for Novo Nordisks fedmeforskning, ifølge Børsen.

Novo Nordisk satser i stigende grad på fedmeområdet, som selskabet håber kan blive et endnu større ben i forretningen.

Derfor afprøver selskabet afprøver netop nu molekylet semaglutid som fedmebehandling i otte fase 3-forsøg, hvorfra de første resultater lander næste år, mens selskabet forventer at sende midlet til godkendelse i 2021. Semaglutid kendes i dag som aktivstof i diabetesmidlet Ozempic og blev for nylig blev godkendt som diabetespillen Rybelsus.

Novo Nordisk gør sit topprodukt klar til næste store vækstområde – fedmekampagne baner vejen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier