MedWatch

Analysehus: Leo Pharmas tralokinumab kan nå topsalg på 1,6 mia. dollar

Leo Pharma har været tilbageholdende med sine forventninger til salget af eksemmidlet tralokinumab, men analytikerne hos Globaldata vurderer, at midlet kan få blockbusterstatus.

Foto: Leo Pharma / PR

Der er store forhåbninger til børneeksemmidlet tralokinumab hos Leo Pharma, og de store forhåbninger er der god grund til at have. For midlet kan i 2027 nå et topsalgsestimat på 1,6 mia. dollar.

Det konkluderer konsulenthuset Globaldata i en ny rapport, skriver Børsen.

Både overfor MedWatch og Børsen har Leo Pharma selv været meget tilbageholdende i forhold til at sætte tal på sine egne salgsambitioner for tralokinumab udover, at potentialet er "betragteligt".

MedWatch har tidligere beskrevet, at den store joker i forhold til tralokinumabs lancering er Sanofis dupilumab, der er bedre kendt som Dupixent. Midlet er på nuværende tidspunkt den eneste biologiske behandling mod børneeksem på markedet, Sanofi har overordentligt store ambitioner for Dupixent.

"Vi kigger selvfølgelig på dupilumab, og hvordan Sanofi gebærder sig i markedet. Markedet vokser for øjeblikket hurtigere, end hvad analytikerne havde forestillet, og det er selvfølgelig også med at ændre vores syn på, hvad potentialet er," sagde Kim Kjøller til MedWatch i december.

På sigt regner Sanofis ledelse med, at midlet kan sælge for 10 mia. dollar om året - her der dog også tale om andre autimmune sygdomme udover børneeksem såsom astma. Globaldata vurderer, at midlet kan sælge for omkring 5,3 mia. dollar som eksembehandling i 2027.

Efter succes i fase 3: Leo Pharma kigger frem mod milliardmarked

Leo Pharma kommer i mål med studier for sit store eksemsats

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier