MedWatch

Britisk regering vil sikre adgang til nye behandlinger efter brexit

Den britiske regering vil fremsætte et lovforslag, der blandt andet skal gøre det nemmere for hospitaler at deltage i kliniske forsøg, mens det regulatoriske arbejde skal strømlines for at sikre briterne adgang til nye lægemidler og behandlinger.

Boris Johnson varsler planer for et | Foto: 10 Downing Street / AFP / Ritzau Scanpix

Storbritannien skal også efter brexit arbejde for at sikre, at landets borgere får adgang til den nyeste behandling.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech med henvisning officielle dokumenter fra den britiske regering, hvor de overordnede linjer for et kommende lovforslag trækkes op.

Blandt andet vil premierminister Boris Johnson og hans regering "udvikle en strømlinet og internationalt konkurrencedygtig tilgang til godkendelse og regulering af innovative lægemidler og medicinsk udstyr", ligesom at regeringen vil arbejde for at fjerne "unødvendig bureaukrati" i forbindelse med de mindst risikable kliniske forsøg, fremgår det af et baggrundsnotat, hvor der dog ikke gives mange yderligere detaljer.

Flere end 250.000 briter er beskæftiget i landets lifescience-industri, og et af de tvivlsspørgsmål, der har eksisteret omkring forholdet mellem Storbritannien og EU efter brexit, er netop briternes forhold til den europæiske lægemiddelmyndighed, EMA.

Blandt andet har brancheforeningen Lægemiddelindustrien advaret mod helt at skubbe briterne ud af EMA-samarbejdet, da det blandt andet vil kunne få indflydelse på registreringen af bivirkninger.

Der er endnu ikke sat nogen dato for, hvornår regeringen vil offentliggøre yderligere oplysninger om lovforslaget.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier