MedWatch

Medicinrådet udsætter afgørelse: Brug for flere input om middel mod alvorlig lungesygdom

Et møde i medicinrådet mundede ikke ud i en afgørelse om, hvorvidt Respreeza skal være standardbehandling til patienter med den arvelige sygdom alfa-1-antitrypsinmangel. Rådet har brug for yderligere afklaring før, de kan træffe en afgørelse. Til gengæld blev et middel mod kronisk lymfatisk leukæmi godkendt.

Medicinrådet vil efter et møde ikke anbefale lægemidlet Respreeza mod lunge- og leversygdommen alfa-1-antitrypsinmangel, men har brug for mere information, før det kan træffe endelig beslutning. Foto: Tanja Carstens Lund/INDBLIK

Medicinrådet skulle på deres møde i denne uge have afgjort, om lægemidlet Respreeza skal godkendes som standardbehandling til patienter med alfa-1- antitrypsinmangel, der er en arvelig lunge- og leversygdom, men beslutningen er udskudt til næste møde.

Det skriver branchemediet Dagenspharma.

"Muligheden blev diskuteret på rådsmødet, men tilbagemeldingen fra rådet til mig er, at det har behov for yderligere afklaring før, det kan træffe en beslutning. Så jeg skal sende dem yderligere information, mere kan jeg desværre ikke sige," siger Jon Torgny Rostrup Wilke, der er formand for fagudvalget vedrørende lungeemfysem.

At godkende Respreeza som standardbehandling har den seneste tid været noget omdiskuteret blandt lungemedicinere, dels fordi behandlingen med en årlig pris på 400.000 kr. er meget dyr, dels fordi man har været uenige om, hvordan effekten af lægemidlet skal måles.

Hvor Medicinrådet til rådsmødet tøvede med at blåstemple Respreeza, godkendte det en ny anbefaling for lægemidlet venetoclax i kombination med rituximab (Venclyxto) til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL).

Af Medicinrådets hjemmeside fremgår det, at Medicinrådet nu anbefaler venetoclax i kombination med rituximab som mulig standardbehandling til voksne patienter med kronisk lymfatisk leukæmi, der har modtaget mindst én tidligere behandling.

Medicinrådet ændrer i fremgangsmåden for vurdering af ny medicin – og forlænger sagsbehandlingstiden

USA giver endnu en gennembrudsstatus til kræftmiddel fra Abbvie

Roche og Abbvie får godkendt kombinationsbehandling mod leukæmi

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier