MedWatch

Danskfinansierede Forendo skal opdage lægemidler for Novartis

Det Novo Seeds- og Sunstone-ejede biotekselskab Forendo har indgået en aftale med Novartis om at opdage og udvikle potentielle lægemidler.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau

Schweiziske Novartis betaler et uoplyst beløb til det finske selskab Forendo, der givet medicinalkæmpen adgang til det finske selskabets teknologi.

Aftalen betyder, at Forendo skal opdage lægemiddelkandidater til behandling af kroniske leversygdomme, som Novartis derefter kan udvikle, fremstille og kommercialisere. Samtidig foretager Novartis en investering i selskabet, oplyser de to virksomheder.

Derudover er Forendo berettiget til at modtage milepælsbetalinger og salgsprocenter for de midler, der måtte komme ud af samarbejdet.

Forendo Pharma blev grundlagt i 2013 af en række akademiske eksperter i hormonsygdomme, og selskabet har som nævnt fokus på lægemidler mod sygdomme, som rammer kvinder.

Selskabets fremmeste lægemiddelkandidat, FOR-6219, har klaret sig igennem et fase 1-studie med succes. Kandidaten udvikles til behandling af den kroniske sygdom endometriose, som bevirker, at livmoderslimhinden sidder uden for livmoderen på kvinder. Tilstanden rammer op til 10 pct. af kvinder i den fødedygtige alder.

Den giver smerter ved menstruation og samleje og kan gøre det sværere for kvinderne at blive gravide.

Sunstone Life Science Ventures købte sig i juli ind i selskabet, hvor blandt andre Novo Seeds allerede var i ejerkredsen. Det skete med en investering på 5 mio. euro, svarende til 37 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier