MedWatch

Sanofi vil aflevere Ozempic-konkurrent til et andet medicinalselskab

Franske Sanofi har droppet at udvikle nye diabetesmidler, men vil finde en partner, der kan overtage og lancere fase 3-midlet efpeglenatid, som skal være en konkurrent til Novo Nordisks Ozempic.

Foto: CHARLES PLATIAU

Det franske medicinalselskab Sanofi har ikke givet helt op på diabetesmidlet efpeglenatid, selvom selskabet tirsdag valgte at droppe at udvikle nye diabetesmidler og dermed mere eller mindre trak sig fra innovationskampen med Novo Nordisk og Eli Lilly.

Sanofi har således til hensigt at færdiggøre de fase 3-studier, som afprøver efpeglenatid, og samtidig finde et andet medicinalselskab, der kan overtage midlet og stå for en eventuel lancering og kommercialisering.

Efpeglenatid er et diabetesmiddel af typen GLP-1-analog, som skal tages en gang om ugen. Det var dermed tanken, at efpeglenatid skulle være Sanofis konkurrent til Novo Nordisks Ozempic og Eli Lillys Trulicity.

Men mens Ozempic og Trulicity for længst er kommet på markedet – og Novo Nordisk i mellemtiden har lanceret en GLP-1-pille i Rybelsus – så har efpeglantid stadig ikke bestået de afgørende kliniske studier.

Skyldes ikke prispres

Sanofis adm. direktør Paul Hudson siger ifølge det amerikanske branchemedie Stat, at selskabets beslutning om at trække sig fra diabetes ikke skyldes prispres på diabetesmidler eller politisk pres i USA, men snarere at Sanofi hellere vil bruge pengene, som det vil koste at udvikle nye diabetesmidler, på andre sygdomsområder.

Sanofis nye fokus ligger i stedet på eksem- og astmamidlet Dupixent, som selskabet mener kan komme til at sælge for over 10 mia. dollar – 67 mia. kr. – om året, hvis selskabet blandt andet lykkes med at lande nye indikationer til midlet.

Samtidig vil Sanofi fokusere på vacciner samt seks udvalgte midler i selskabets pipeline, som selskabet klassificerer som "potentielt praksisændrende."

Det gælder lægemiddelkandidaten fitusiran, som er et muligt månedligt middel mod hæmofili A og B, BIVV001, et ugentligt middel mod hæmofili A, venglustat mod forskellige stofskiftesygdomme og Parkinsons sygdom, SERD ('851) mod brystkræft, nirsevimab mod virussen RSV og BTKi ('168) mod multipel sklerose.

Sanofi dropper diabetes i ny strategi

Analytiker: Sanofis diabetesstop kan rumme både plusser og minusser for Novo

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier