MedWatch

Janssen køber middel mod eksem og hudsygdom af Xbiotech for over 5 mia. kr.

Johnson & Johnsons medicinalselskab Janssen har købt alle rettigheder af biotekfirmaet Xbiotech til dets middel bermekimab mod atopisk dermatitis og hudsygdommen hidrosadenitis.

Johnson & Johnson's bygning i Irvine, Californien. Foto: Mike Blake

Biotekselskabet Xbiotech har sit aktive stof bermekimab i fase 2-studier, men overgiver nu alle rettigheder til stoffet til medicinal-armen hos Johnson & Johnson, Janssen, for en pris på 750 mio. doallar, svarende til over 5 mia. kr.

Bermekimab er et antistof i fase 2 til behandling mod atopisk dermatitis, børneeksem, samt hudsygdommen hidrosadenitis.

"Vi er meget stolte af vores lange historie med at hjælpe patienter med dermatologiske sygdomme, herunder psoreasis. Overtagelsen af bermekimab giver os mulighed for at bygge videre på vores ekspertise inden for immun-dermatologi, mens vi udvider til atopisk dermatitis og hidrosadenitis, der er sygdomsområder men enormt umødte behov," siger David M. Lee, der er Janssens udviklingschef for immunologi, i en pressemeddelelse.

Janssen overtager ansvaret for det kliniske program, men arbejder tæt sammen med Xbiotech om at færdiggøre de igangværende fase 2-studier.

Hvis Janssen på et senere tidspunkt forfølger bermekimab i andre end de to indikationer, kan Xbiotech blive berettiget til yderligere betaling.

Udfordret biotekselskab fortsætter nedtur

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier