MedWatch

Novo-chef: Semaglutid skal være "et af verdens allerstørste lægemidler nogensinde"

Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen er ikke beskeden med ambitionerne for selskabets molekyle semaglutid: Det skal være et af historiens største lægemidler.

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk.

Hvis alt går, som Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen vil have det, så vil selskabets alsidige molekyle semaglutid i fremtiden slutte sig til lægemidler som Abbvies Humira og Pfizers Lipitor på listen over verdenshistoriens største lægemidler.

Til Børsen siger Mads Krogsgaard Thomsen således, at "ambitionen er at gøre det til et af verdens største lægemidler nogensinde."

Semaglutid er molekylet, der udgør aktivstoffet i Novo Nordisks ugentlige diabetesmiddel Ozempic og diabetespillen Rybelsus.

Samtidig afprøver Novo Nordisk lige nu semaglutid som behandling i en række andre indikationer, først og fremmest som fedmebehandling i fase 3, men også som behandling mod fedtleversygdommen NASH i fase 2. Og så undersøger Novo Nordisk også semaglutids effekt på hjertekarsystemet, kronisk nyresygdom og diabetisk øjensygdom.

Semaglutids mange facetter er stærkt medvirkende til, at Mads Krogsgaard Thomsen i dag godt tør konkludere, at arven i Novo Nordisk er sikret i mindst et årti frem:

"Lige nu står vi produktmæssigt temmelig stærkt mere end ti år frem. Måske er arven endda sikret til efter, at Lars Fruergaard (Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, red.) forlader selskabet," siger han til Børsen.

Mads Krogsgaard er den sidste fra Novo Nordisks gamle garde, men han er ikke klar til pension

Mads Krogsgaard om historisk FDA-godkendelse: Den vil transformere Novo Nordisk

Novo gør klar til at udbrede porteføljejuvel til en række nye sygdomsområder

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier