MedWatch

Medicintilskudsnævnet skifter holdning til Eli Lilly-middel efter løfte om rabat

Eli Lillys løfte om at sænke prisen på et middel mod knogleskørhed til samme niveau som to biosimilære konkurrenter har fået Medicintilskudsnævnet til at alligevel at anbefale, at visse patienter kan få økonomisk støtte til behandling.

Eli Lilly har ved at sænke prisen på lægemidlet Forsteo overbevist Medicintilskudsnævnet om, at midlet bør have klausuleret tilskud. Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix

Patienter i behandling med lægemidler med aktivstoffet teriparatid mod knogleskørhed kan formentlig fremover få tilskud til alle tre tilgængelige midler.

I en revideret indstiling til Lægemiddelstyrelsen har Medicintilskudsnævnet nemlig ændret holding til originalmidlet Forsteo fra Eli Lilly, som nævnet tidligere har vurderet for dyrt sammenlignet med de biosimilære konkurrenter Movymia fra Stada og Terrosa fra Gedeon Richter, hvorfor kun de biosimilære midler kunne tildeles generelt klausuleret tilskud, når de udskrives til en udvalgt gruppe af patienter med svær knogleskørhed.

Men efter at Eli Lilly i et høringssvar til tilskudsnævnets første udkast til en indstilling oplyste, at det med virkning fra 16. december havde sænket prisen på Forsteo til samme niveau som de konkurrerende produkter, anbefaler Medicintilkudsnævnet nu, at også Forsteo tildeles klausuleret tilskud

På tidspunktet for Medicintilskudsnævnets sagsbehandling koster en behandling med Forsteo 122,5 kr, mens den billigste biosimilære variant - Movymia fra Stada - dog kan købes for 90,93 kr. Ingen af lægemidlerne har i dag nogle former for tilskud.

Generelt mener Medicintilskudsnævnet dog fortsat, at behandling med teriparatid er for dyrt i forhold til behandling med alendronsyre, der derfor anbefales som det generelle førstevalg til patienter med osteoporose, der ikke falder i kategorien af svært syge, hvor teriparatid kan komme på tale.

På baggrund af indstillingen fra Medicintilskudsnævnet vil Lægemiddelstyrelsen træffe afgørelse om hvilke midler, der fremover skal tildeles tilskud.

Eli Lilly lover prissænkelser mod at få tilskud til osteoporosemiddel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier