MedWatch

FDA og EMA tester diabetesmidler for kræftfremkaldende stoffer

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil til at undersøge et hyppigt brugt diabetesmiddel for de samme kræftfremkaldende midler, som har skabt problemer for hjerte- og mavemedicin over det seneste år.

Foto: Patrick Sison/AP/Ritzau Scanpix

Efter det kræftfremkaldende stof NDMA er blevet fundet i en række hjerte- og mavelægemidler over det seneste års tid, vil myndighederne nu også til at have selskaberne til at holde øje med diabetesmidlet metformin.

Det skriver Bloomberg.

De amerikanske myndigheder oplyser, at de er i fuld gang med at teste forskellige metformin produkter, der typisk bliver taget af nydiagnosticerede patienter med type 2 diabetes. Metformin er blandt andet den aktive substans i Bristol-Myers Squibbs Glucophage, Sandoz’ Etform, Tevas Metformax og Berlin-Chemies Siofor.

Også det europæiske lægemiddelagentur, EMA, har ekstra bevågenhed på metformin for øjeblikket, og opfordrer ligeledes producenterne til at lave ekstra tests for at overvåge niveauet af NDMA – indtil videre har EMA ikke fundet alarmerende høje niveauer af stoffet, og advarer patienter om at ændre på deres medicinindtag.

NDMA bliver typisk dannet under produktionen, og stoffet har vakt stadig større bekymring, da det er blevet fundet i høje koncentrationer i en række produkter over det seneste års tid.

FDA oplyser derudover også, at har bedt producenter af mavemedicin af typen ranitidine og nazitidine om at teste for NDMA før de sender dem i distribution.

FDA finder kræftfremkaldende stof i Sanofi-lægemiddel

Tusindvis af retssager på vej i skandale om forurenet blodtryksmedicin

Indien og Kina står for halvdelen af FDA's advarselsbreve siden 2018

EMA vil forurening i lægemidler til livs: Sætter vejledning i gang

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier