MedWatch

24 statsadvokater stiller sig i vejen for Purdue-chefs bonusordning

Når Purdue Pharmas topchef Craig Landau er under anklage for at have bidrage til opioidepidemien i USA, bør han ikke få adgang til sin bonus, mener en række af USA's statsadvokater, som nu prøver at stille sig i vejen for den.

Purdues Oxycontin er ifølge mange en af de store syndere i USA's opioidepidemi. Foto: George Frey / Reuters / Ritzau Scanpix

Statsadvokaterne fra 24 af USA's delstater stiller sig nu i vejen for bonusordningen for Purdues Pharmas topchef Craig Landau.

Det skriver Reuters.

Delstaternes advokater mener ikke, at Craig Landau bør få adgang til sin 1,3 mio. dollar store bonus, når han er under anklage for at have bidraget til USA's genvordigheder med misbrug af opioder ved at nedtone risikoen forbundet med brugen af Purdues Oxycontin. Her påpeger advokaterne også, at Craig Landaus løn er blevet hævet i 2018 for netop at omgå potentielle angreb på Purdues bonusordninger.

I et svar skriver Purdue, at man har sænket bonusordningen med omkring 10 mio. dollar, hvilket blandt andet også har ramt Craig Landau. Så selskabet står for øjeblikket til at udbetale 24 mio. dollar i bonusser til medarbejderne baseret på selskabets resultater.

Purdue erklærede sig konkurs tidligere på året på grund af vægten af den enorme mængde af erstatningskrav fra de søgsmål, som Purdue har fået på halsen på grund af deres rolle i USA's opioidepidemi. Purdue håber nu på at indgå et forlig på omkring 10 mia. dollar for at afslutte de mange sager.

Purdue nægter sig skyldig i alle anklager.

Dommer giver skandaleramte Purdue et midlertidigt pusterum

Purdue betaler advokater to milliarder for forsvar i opioidsag

Sackler-familien beskyldt for at trække 90 mia. kr. ud af Purdue

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier