MedWatch

FDA afviser at revurdere dumpet tillægsbehandling til insulin

De amerikanske sundhedsmyndigheder har afvist en appel fra medicinalselskabet Lexicon, der ønskede en revurdering af lægemidlet sotagliflozin som en tillægsbehandling til insulin til patienter med type 1-diabetes i USA.

Foto: Jason Reed/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Food & Drug Administration har ikke skiftet holdning til Zynquista (sotagliflozin), som tidligere i år blev afvist som tillæg til insulin til behandling af type 1-diabetikere.

Det står klart, efter at myndigheden har afvist en appel fra et af lægemidlets udviklere, medicinalselskabet Lexicon Pharmaceuticals, der har udviklet midlet sammen med Sanofi, skriver Reuters.

Midlet er en tablet, der er lavet til at hæmme de to proteiner SGLT1 og SGLT2, som påvirker, hvordan glukose optages i tarmene og nyrerne.

Ved at hæmme de to proteiner kan man forbedre diabetikeres blodsukkerkontrol, og pillen ville, såfremt den blev godkendt, være den første af slagsen, der får grønt lys til den form for behandling af voksne type 1-diabetikere i USA.

Afvisningen skyldes lægemiddelmyndighedens frygt for risikoen for at udvikle diabetisk ketoacidose; en alvorlig, livstruende komplikation til diabete- en risiko, der dog ikke afskrækkede de Europæiske myndigheder, der i begyndelsen af marts 2019 gav det blå stempel.

Ifølge Reuters agter Lexicon at applere afgørelsen.

Sanofi besluttede i juli helt at opgive samarbejdet med Lexicon om udviklingen af Zynquista.

FDA afviser Sanofis nye type 1-diabetespille

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier