MedWatch

Kinas regering vil presse prisen på generika gennem nationale udbud

Det kinesiske sundhedsvæsen skal i stigende grad finde dets leverandører af medicin gennem nationale udbud, lyder det fra landets regering. Fremgangsmåden har tidligere skåret op mod 90 pct. af prisen for generiske lægemidler.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix.

Multinationale medicinalvirksomheder skal i højere grad end i dag kæmpe for deres plads på det kinesiske lægemiddelmarked.

Sådan lyder et ønske fra den kinesiske regering, der ifølge officielle dokumenter ønsker at presse priserne på generiske medicin gennem nationale udbud, der kan være afgørende for tilgængeligheden af et selskabs lægemiddel på de offentlige hospitaler i Kina, skriver Reuters.

I dag er omkring 25 lægemiddelområder omfattet af nationale udbud, og da opgaven med at levere lægemidlerne til de kinesiske patienter typisk deles mellem kun tre leverandører, har udbuddene ført til eksempler på, at prisen for de omfattede lægemidler er faldet mere end 90 pct, skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Ønsket om at øge antallet af nationale udbud skyldes ifølge Reuters, at patentudløb på medicin ikke i samme grad som andre steder i verden har ført til faldende priser i Kina, hvor lokale virksomheder ikke har været i stand til at producere generiske versioner af kendte lægemidler.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier