MedWatch

Morphosys ser hovedaktiv sælge for mere end 1 mia. dollar

Det tyske biotekselskab Morphosys har høje forventninger til en mulig behandling mod blodkræft, som selskabet håbet at lancere i USA til næste år.

Foto: Morphosys / PR

Lægemiddelkandidaten tafasitamab har potentiale til at opnå mere end bare blockbusterstatus – dvs. et årligt salg på mere end 1 mia. dollar.

Det mener virksomheden bag lægemidlet, det tyske biotekselskab Morphosys, der netop nu tester tafasitamab som en behandling mod diffust storscellet B-celle lymfom, som er en særlig aggressiv form for non-hodgkins lymfom.

Det skriver Reuters.

"Analytikerne estimerer et salg på mellem 0,5 og 1 mia. dollar om året. Hvis yderligere indikationer bliver tilføjet, for eksempel andre former for leukæmi, kan salget måske blive væsentligt højere," udtaler selskabets finansdirektør Jens Holstein ifølge Reuters til det tyske magasin Euro am Sonntag.

For nylig anbefalede en uafhængig datamonitoreringskomité, at selskabet øgede antallet af forsøgspersoner fra 330 til 450 patienter for at sikre et stærkere statistisk grundlag for den del af testpersonerne, som har testet positiv for en bestemt type biomarkør.

Morphosys håber, at tafasitamab kan opnå amerikansk markedsføringstilladelse i 2020, mens en europæisk godkendelse kan tage yderligere et år.

Morphosys udvider blodkræftstudie

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier