MedWatch

ALK-konkurrent får tilbagekaldt adrenalinpen i Storbritannien

Bausch Health er igen løbet ind i problemer med adrenalinpennen Emerade, som nu trækkes tilbage på det britiske marked.

Foto: ALK / PR

ALKs adrenalinpen Jext har foreløbigt en konkurrent mindre på det britiske marked, hvor sundhedsmyndighederne midlertidigt har tilbagekaldt adrenalinpennen Emerade fra Bausch-Health, der tidligere hed Valeant.

Det sker med henvisning til en produktfejl, der menes at have resulteret i, at pennen i visse tilfælde ikke er blevet aktiveret.

Myndighederne advarede også om problemerne i oktober og besluttede ved den lejlighed at forlænge sidste holdbarhedsdato på alternative adrenalinpenne, Jext og Epipen, med fire måneder, viser dokumenter på deres hjemmeside.

Ifølge et notat fra Handelsbanken vil tilbagekaldelsen næppe kunne ses i ALK's salgstal på den korte bane, da det vil tage tid for ALK at øge produktionen.

"Således venter vi ingen større positiv indvirkning på salget af Jext allergipennen før tidligst i første halvår 2020," skriver banken i en morgenkommentar.

Hos ALK bekræfter pressechef Jeppe Ilkjær, at tilbagetrækningen næppe betyder ret meget på den korte bane, da ALK ikke umiddelbart vil være i stand til at øge produktionen i det omfang, som kræves.

"Når det er sagt, så gør vi alt, hvad vi kan for at øge vores produktionskapacitet, men før vi begynder at kunne se resultater af det arbejde, er vi et godt stykke inde i 2020," oplyser Jeppe Ilkjær i en mailkommentar.

Ifølge ALK er EU's samlede marked for adrenalinpenne på omkring 80 mio. euro, eller knap 600 mio. kr. Heraf tegner det britiske marked sig for omkring en fjerdedel, eller knap 150 mio. kr. Emerade vurderes at sidde på cirka en fjerdedel.

Jext stod ifølge ALK for omkring 5 pct. af selskabets omsætning i 2018. Det svarer til i underkanten af 150 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier