MedWatch

Novo har lukket samarbejdet med IBM Watson Health

Novo Nordisk samarbejder ikke længere med IBM Watson Health om nye løsninger til diabetespatienter, lyder det fra selskabet.

Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisks partnerskab med IBM Watson Health, der skulle skabe nye løsninger til diabetespatienter verden over, er helt lukket og slukket.

Det bekræfter Novo Nordisk over for Finans.

"Vi arbejder ikke længere sammen med IBM Watson Health, da vores fokus inden for digital sundhed har udviklet sig i en anden retning, end vi regnede med, da kontrakten blev underskrevet for fire år siden. Vi samarbejder derfor med andre leverandører, der bedre matcher vores behov på området," oplyser Novo Nordisks presseafdeling til Finans.

Daværende koncerndirektør i Novo Nordisk Jakob Riis, i dag topchef i redningskoncernen Falck, præsenterede samarbejdet i slutningen af 2015.

Håbet var at kunne dokumentere, hvad Novo Nordisks produkter leverer af værdi for patienterne i den almindelige dagligdag. Det var det, fordi det er, hvad de magtfulde indkøbere betaler for. På den måde var partnerskabet ifølge Jakob Riis "et væsentligt skridt".

Virkeligheden blev dog en anden, og i det finansielle miljø noterer man sig fra fejlskuddet fra Novo Nordisks side.

"Samarbejdet med IBM Watson har vist sig at være en skuffelse for Novo Nordisk. Det viser meget godt, at det er bedre at love for lidt og levere for meget end omvendt," siger Claus Henrik Johansen, senior porteføljeforvalter i Danske Bank til Finans.

Novo Nordisk søger salgspartner til diabetespille i Japan

Novo Nordisk opruster forskningsbudgettet og skærer ned på salg og distribution

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier