MedWatch

Genmab-partner solgte Darzalex for 1,2 mia. kr. i oktober

Salget af Genmabs guldæg Darzalex endte i oktober måned på lige knap 1,2 mia. dollar, hvilket er en stigning på mere end 10 pct. fra måneden inden.

Topchef i Genmab, Jan van de Winkel, kan glæde sig over fremgang i partneren Johnson & Johnsons salg af lkræftmidlet Darzalex, som Genmab får en del af pengene fra. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Den amerikanske storkoncern Johnson & Johnson har i den senest måned haft godt gang i salget af lægemidlet Darzalex mod knoglemarvskræft, som det danske biotekselskab Genmab får en del af pengene fra.

Salget af Darzalex steg i oktober således til 174,7 mio. dollar (1,19 mia. kr.), hvilket er omkring 11 pct. mere end måneden før, hvor det solgte for 56,9 mio. dollar.

Det viser tal fra amerikanske Symphony Health Solutions, som estimerer salget til institutionelle salgskanaler som blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

Tallene er bruttotal og tager ikke højde for eventuelle rabatter, men kan bruges som et pejlemærke for salget i USA, der er det vigtigste marked for Darzalex.

Genmabs andel af Darzalex-salget starter ved 12 pct. hvert år, men stiger trinvist i takt med salget og kan ende på 20 pct. hvis omsætningen runder 3 mia. dollar i et kalenderår.

Darzalez har fået en række nye godkendelser over de seneste måneder, der gør, at midlet nu kan gives som førstelinje-behandling til en række patienter.

Senest tirsdag aften dansk tid, da EU-kommissionen fulgte anbefalingerne fra sit ekspertpanel, CHMP, og sagde god for Darzalex i kombination med kræftmidlet Revlimid og dexamethasone til behandling af voksne med nydiagnosticeret knoglemarvskræft.

Genmab opjusterede i sit regnskab for tredje kvartal tidligere på måneden forventningerne til 2019 grundet medvind på valutamarkedet, hvor en bedre omregningskurs for dollar trak op.

Selskabet regner med at kunne realisere en omsætning på 5100 mio. kr. i stedet for de tidligere rapporterede 4800 mio. kr. Samtidig løfter ledelsen også forventningerne til driftsresultatet, som man nu regner med vil lande på 2350 mio. kr. i stedet for 2050 mio. kr.

Genmab får ja fra EU-Kommissionen til Darzalex-kombination

Genmab-partner opjusterer forventningerne

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier