MedWatch

Novartis fyrer 150 i Kina, men vil ansætte flere end 300 nye folk

Novartis skal både fyre og hyre i Shanghai, da det 1000 ansatte-store Shanghaikontor nu skal koncentrere sig mere om udvikling og kommercialisering af lægemiddelkandidater end at finde frem til dem.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix

Der skal fremover være endnu flere folk i Novartis’ kontorer i Shanghai.

Forskningsenheden har indtil nu først og fremmest været målrettet opdagelsen af nye lægemiddelkandidater, men nu skal samme enhed tage sig mere af den videre udvikling af dets lægemiddelkandidater og lægemiddelkandidater opdaget i USA og Europa. Det er led i et forsøg på at "rebalancere" Novartis' kræfter inden for opdagelsen og udviklingen af nye lægemidler.

Det betyder at selskabet skal skære omkring 150 af de helt tidlige forskningsstillinger over de kommende tre-fire år, men samtidig vil hyre omkring 340 nye folk ind med erfaring fra de senere udviklingsstadier og kommercialisering af lægemidler.

Det skriver Fiercebiotech.

Shanghai-enheden beskæftiger i dag omkring 1000 personer på tværs af flere områder, og Novartis ser store fordele ved at polstre sine aktiviteter i landet yderligere.

"Den nye retning for Novartis i Kina er drevet af modningen af den kinesiske life science-sektor og regulatoriske system, det imponerende innovationspotentiale af entreprenører i Kina samt vores eget behov for at rebalancere lægemiddeludvikling- og opdagelse," lyder det bra Jay Brander, som er chef for Novartis’ institutter for biomedicinsk forskning.

Dermed bliver Novartis det seneste store vestlige medicinalselskab, som tillægger Kina større betydning i forhold til udvikling af nye lægemidler og ikke mindst Kina som marked. Som sådan regner Novartis heller ikke med, at det bliver et problem for de 150 afskedigede ansatte at finde nye jobs i landet.

I alt regner Novartis med at indsende 50 ansøgninger om at få nye lægemidler godkendt i Kina inden 2023 slutter.

Kinesiske myndigheder godkender psoriasismiddel fra Novartis

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier