MedWatch

Sydbank: Novo Nordisk leverer på løftet om bredere fokus

Et nyt samarbejde om at udvikle nye RNA-baserede lægemidler kan give nogle fordele for Novo Nordisk, der ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen leverer på løftet om at kigge på områder, som er beslægtet med kerneforretningen inden for diabetes og fedme.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk bevæger sig med et nyt samarbejde med Dicerna Pharmaceuticals ind på sygdomsområder, som er nært beslægtet til kerneforretningen.

Og her ligger ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, hvor han følger medicinalbranchen, et overlap, som kan udnyttes kommercielt.

Det vurderer han over for Ritzau Finans mandag, efter at Novo Nordisk har annonceret, at der investeres et milliardbeløb i det nye samarbejde med Dicerna.

"Nogle af de sygdomsområder, som det her samarbejde adresserer, er nogle af dem, Novo tidligere har sagt, er nærtbeslægtede med diabetes og fedme, og hvor der vil være noget overlap i forhold til den eksisterende forretning, som man kan udnytte kommercielt. Jeg synes, denne her aftale er et vidnesbyrd om, at man forfølger udmeldingen om at begive sig ind på metaboliske sygdomsområder, som er beslægtet med kerneforretningen," lyder vurderingen fra Sydbanks Novo Nordisk-analytiker.

Hvor stor værdien kan være, tør analytikeren dog ikke spå om:

"Det kommer selvfølgelig an på, om man er i stand til at få nogle af de her kandidater videre til markedet. Men der kan bestemt ligge en del værdi i samarbejdet," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Det nye samarbejde omhandler opdagelse og udvikling af nye medikamenter til behandling af leverrelaterede hjertemetaboliske sygdomme.

Ved hjælp af Dicernas Galxc-RNAi-platformsteknologi skal mulighederne afsøges for at skabe kandidater til lidelser som blandt andet kronisk leversygdom.

"Når vi snakker diabetes og i særdeleshed fedme, er der et kæmpe, kæmpe patientgrundlag. Det er klart, når vi ser på kroniske leversygdomme og NASH (ikke-alkoholisk fedtlever, red.), så er det selvfølgelig lidt færre. Men der er stadig mange patienter og et uopdyrket marked," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk betaler 175 mio. dollar - svarende til 1,2 mia. kr - for samarbejdet nu, ligesom Novo foretager en aktieinvestering på 50 mio. dollar i selskabet.

Dicerna vil også modtage 25 mio. dollar årligt i samarbejdets tre første år og op til 357,5 mio. dollar i potentielle milepælsbetalinger og produktsalgsroyalties.

"Jeg synes, at "take-away" fra det her er, at man er tro mod de tidligere udmeldinger om at kigge på kredsløbssygdomme, som er beslægtet med diabetes og fedme, og som kan give et overlap, og at patientgrundlaget rummer et stort potentiale," lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk betaler 1,5 mia. kr. for partnerskab med RNA-selskab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier