Novos rådgivningsfirma Biorigin hyrer Martin Bonde og Anders Hinsby

Det Novo Seeds-ejede selskab Biorigin, der hjælper biotekselskaber med at opbygge deres forretning, har ansat den tidligere formand for brancheforeningen Dansk Biotek Martin Bonde og den tidligere Orphazyme-topchef Anders Hinsby.
Anders Hinsby forlod Orphazyme – biotekselskabet, han selv var med til at stifte – efter 10 år som topchef i oktober. | Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Anders Hinsby forlod Orphazyme – biotekselskabet, han selv var med til at stifte – efter 10 år som topchef i oktober. | Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Når chancen er der, må man slå til, og det har det Novo Seeds-ejede rådgivningsselskab Biorigin så gjort. Selskabet har ansat to profiler fra den danske biotekbranche, som begge for nylig har forladt deres job.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det drejer sig om Martin Bonde, den tidligere formand for brancheforeningen Dansk Biotek, der stoppede som adm. direktør i norske Vaccibody i august, og Anders Hinsby, medstifter af Orphazyme, der stoppede som adm. direktør i selskabet i oktober.

De to skal derfor nu støtte op om Biorigins formål om at rådgive danske biotekselskaber om alt fra forskning og udvikling til finansiering, forretningsudvikling og virksomhedsledelse, og samtidig være med til at skabe flere nye opstartsfirmaer.

Søren Møller, der er ledende partner i Novo Seeds, håber på at drage fordel af de to biotekfolks erfaring med at stable biotekselskaber på benene.

"Når vi vil bygge tidlige biotekselskaber, så er vi jo ikke den daglige operationelle ledelse. Hvis man så vælger at begynde med en meget erfaren ledelse, så går det som regel både hurtigere og bliver bedre, ligesom det bliver lettere at rejse kapital fra f.eks. andre venturefonde," siger Søren Møller til Finans.

Nyheden kommer, samtidig med at Novo Seeds har løftet sløret for en fremtidsplan om at investere 2 mia. kr. i danske biotekselskaber over de næste fem år.

Novo Seeds satser 2 mia. kr. på danske biotekselskaber

Orphazyme-stifter siger farvel efter et årti: Lovede sig selv ikke at være chef for længe

Martin Bonde holder tæt om årsag til afgang fra Vaccibody  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også