MedWatch

Leo-partner fusionerer og danner nyt dermatologi-selskab

Israelske Foamix, som har leveret teknologi til et af Leo Pharmas produkter, går sammen med Menlo Therapeutics for at skabe et selskab med fokus på hudlidelser.

Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Ritzau Scanpix

En amerikansk-israelsk alliance er opstået på dermatologi-fronten, hvor selskaberne Foamix og Menlo Therapeutics mandag har annonceret en forestående fusion, der skal skabe en helt ny spiller på området for udvikling og salg af produkter mod hudlidelser.

Det fusionerede selskab vil råde over både markedsførte produkter samt en pipeline med flere senfase-midler.

Foamix er specialiseret i skumbaserede dermatologibehandlinger, og det israelske selskab har tidligere indgået et samarbejde med Bayer, der købte licens til selskabets teknologi, som anvendes i lægemidlet Finacea Foam, som er en skumbaseret behandling mod hudlidelsen rosacea.

Siden har Leo Pharma købt dermatologi-porteføljen fra Bayer.

Med i købet fik Leo dog også en stribe patentsager, da Bayer sammen med Foamix tidligere havde anlagt sager mod blandt andre Teva og Perrigo for at overtræde selskabernes patenter.

Efter fusionen vil aktionærene i Foamix eje hovedparten af de nystiftede selskab, der inden for det kommende år forventer at gennemføre en lancering af Amzeeg, et nyligt FDA-godkendt middel mod akne vulgaris, ligesom FDA senest 2. juni ventes at tage stilling til lægemiddelkandidaten FMX103, der er en helt ny behandling af rosacea.

Leo Pharma og Teva indgår forlig i patentstrid

Leo Pharma har overtaget patentstrid med Teva

Perrigo får godkendelse til kopi af Bayer-middel, der nu er på Leos hænder

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier