MedWatch

Takeda genopliver håb for kræftmiddel

Efter et skrottet fase 3-program af kræftmidlet Ninlaro har Takeda alligevel lovende resultater på vej fra et andet senfase-studie af midlet, som den japanske medicinalgigant stadig håber kan opnå blockbusterstatus og virke mod en række sjældne sygdomme.

Takeda genopliver sit håb om, at dets lægemiddel Ninlaro kan virke mod mere en knoglemarvskræft. Foto: Kim Kyung Hoon/REUTERS / X01368

Takeda vil ikke opgive håbet om, at Ninlaro, der allerede er på markedet som behandling mod knogemarvskræft, kan opnå blockbusterstatus og også virke mod en række andre sygdomme. Drømmen led ellers et alvorligt knæk for fem måneder siden, hvor det japanske medicinalselskab skrottede et helt fase 3-program for midlet efter skuffende resultater.

Alligevel har Takeda kørt et andet senfase-studie til ende, og det har nu modsat vist lovende resultater, som den japanske virksomhed dog endnu ikke har fremlagt.

Det skriver mediet endpts.

Takeda siger dog, at Ninlaro opfyldte sine målsætninger i studiet, hvor selskabet testede det som behandling mod amyloidose, som er en gruppe af sjældne sygdomme, hvor unedbrydelige proteinkomplekser kaldet amyloider, der stammer fra celler i knoglemarven, aflejres i væv og organer i kroppen.

I studiet forbedrede lægemidlet overlevelsen blandt 706 patienter, der fik behandling med Ninlaro, og som ikke før havde fået transplanteret stamceller.

Medicinalselskabet vil fremlægge data på et kommende møde.

Takeda har stadig også et igangværende 5000-personer-stort studie af Ninlaro.

Takedas knoglemarvskræftmiddel fejler i ny indikation og fase 3-studie nedlægges

Takeda dropper ansøgning for middel mod knoglemarvskræft

Takeda åbner stamcellefabrik i Irland

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier