MedWatch

ALK får lov at springe kinesisk studie over – fremrykker lancering med op til fem år

Allergiselskabet ALK har fået lov af de kinesiske myndigheder til at gennemføre et mindre klinisk studie i stedet for et fuldstændigt fase 3-studie, hvilket betyder, at selskabet nu håber at kunne lancere fem år tidligere end planlagt.

Carsten Hellmann, adm. direktør i ALK. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

ALK har fået grønt lys af de kinesiske myndigheder til at droppe et stort fase 3-studie i Kina af sin tabletvaccine mod husstøvmideallergi. Med godkendelse håber ALK herefter at kunne lancere allerede i 2023, fem år tidligere end oprindeligt estimeret. Herudover sparer ALK en del penge på afgørelsen.

"Vi har fået de kinesiske myndigheder til at acceptere, at vi ikke skal lave et stort fase 3-studie i Kina for at få til at lancere," siger Carsten Hellmann, adm. direktør i ALK, til Ritzau Finans.

I stedet for fase 3-studiet skal der gennemføres et mindre studie på 300 kinesere, der flyves til Wien, hvor de vil blive udsat for forskellige pollen i et kammer.

"Det er et trecifret millionbeløb, vi sparer, og mange år. I stedet for en lancering i 2028, taler vi måske en lancering i 2023. Så det er en meget god nyhed. Man skal huske, at Kina er det næststørste marked i verden for støvmideallergi," siger Carsten Hellmann.

ALK-chef om overraskende bundlinje: "Den underliggende drift bliver bedre og bedre"

ALK slår analytikernes estimater og oppræciserer forventningerne

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier