MedWatch

J&J's storsælgende Stelara får løft med endnu en godkendelse

Johnson & Johnson-midlet Stelera, som indtil nu har trukket masser af penge hjem på især markedet for psoriasisbehandling, er nu også blevet godkendt til behandling af blødende tyktarmsbetændelse.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har med en ny godkendelse til Johnson & Johnson-midlet Stelera også givet tilladelse til, at medicinen også kan bruges til at behandle patienter med colitis ulcerosa, bedre kendt som blødende tyktarmsbetændelse.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed får midlet, som allerede er noget af en storsællert for den amerikanske medicinalkoncern, endnu et løft. I de første ni måneder af 2019 har midlet solgt for 4,7 mia. dollar, hvad der svarer til cirka 30,4 mia. kr. Stelara er altså godt på vej til at blive et femdobbelt blockbustermiddel.

Stelara har især gjort sig bemærket inden for psoriasis, hvor det er en af de væsentligste konkurrenter til Leo Pharmas aktiviterer på samme område, navnlig midlet Kyntheum.

Stelara er også godkendt til at behandle en række autoimmune sygdomme som psoriasisgigt, plaque psoriasis og Crohns sygdom. Så det er Stelaras femte godkendelse - i EU afventer Johnson & Johnson stadig en afgørelse på deres ansøgning om Stelara som behandling mod blødende tyktarmsbetændelse.

Johnson & Johnson lever højt på kræft og immunologi og hæver forventningerne

Trods massiv konkurrence: J&J ser store muligheder i psoriasis

Leo Pharmas Kyntheum slår konkurrent i ny efteranalyse af fase 3-studier

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier