MedWatch

Chr. Hansen stikker hænderne ned i 200 selskaber i lægemiddelsats

Ingredienskoncernen Chr. Hansen og schweiziske Lonza er i fuld gang med deres sats på udvikling af bakterier til lægemiddelindustrien, og ser potentiale i hele 200 små virksomheders "gode bakterier".

Foto: PR/Chr Hansen

Chr. Hansen og Lonza har ikke været i gang med deres joint venture Bacthera inden for medicin særlig længe, men har allerede udset sig 200 potentielle samarbejdspartnere i form af forskningsprojekter og små selskaber.

Det skriver Børsen.

Bacthera og de 200 små selskaber arbejder alle sammen med udvikling af de såkaldte live bio therapeutics, som spåes en interessant fremtid i behandlingen af række tarmsygdomme, overvægt, diabetes, Parkinsons syge, cancer, astma, hudsygdomme. Tarmenes bakterieflora har nemlig vist sig af have væsentlige effekter på menneskers fysiske og mentale sundhed.

Markedet for produktionen af de disse bakterier er stadig ret nyt, og især nyt for Chr. Hansen, men markedet vurderes til at ligge i en størrelsesorden af 1,5 mia. kr. i 2025 – i 2035 vurderes markedet at vokse til 7,5 mia. kr., hvilket inkluderer både produktion af kommercielle produkter og kliniske forsøg.

Bacthera regner med at kunne blive et fornuftigt tilvalg for små virksomheder og forskningsenheder i kraft af sine stærke kommercielle kompetencer og markedsføringskapacitet, der ofte er noget af det, som er svært at bygge op for mindre virksomheder, hvis de skal skalere produktion og salg op.

Chr. Hansen får godkendt joint venture på lægemiddelområdet

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier