MedWatch

Merck stifter fond til at hjælpe kinesiske life science-selskaber i gang

Den tyske medicinalvirksomhed Merck har stiftet en ny seed-fond i Kina, der sammen med selskabets to innovationsmiljøer skal hjælpe kineske virksomheder i life science-industrien fra idé til forretning.

Merck fra Tyskland vil med en ny seed-fond agere fødselshjælper for kinesiske life science-selskaber. Foto: Merck / PR

Medicinalvirksomheden Merck fra Tyskland sætter 13 mio. euro, ca. 100 mio. kr., på højkant i en ny seed-fond, som selskabet håber kan give det bedre adgang til innovation fra den spirende kinesiske life science-branche.

Det skal ske gennem en serie af små investeringer på mellem 0,5 og 1 mio. euro i kinesiske iværksættervirksomheder, der ventes at nå værdiskabende milepæle inden for 18-24 måneder fra investeringen finder sted, oplyser Merck.

"Seed-fondens mål er at give strategisk afkast samt at understrege vores position som en innovativ virksomhed i Kina og styrke vores bånd til det dynamiske innovation økosystem i Kina," udtaler Stefan Oschmann, adm. direktør for Merck, i en pressemeddelelse.

Merck driver i forvejen en innovationshub i Shanghai, hvor startups, akademiske institutioner og andre aktører kan få kontorplads i de 1000 kvm store lokaler. Selskabet planlægger til november at åbne endnu innovationshub i Guangzhou.

Selskaberne, der udvælges til at modtage en seed-investeringer, udpeges i fællesskab af de to kinesiske innovationsmiljøer og Mercks venturearm, M Ventures, der også administrere midlerne i den nystiftede seed-fond.

Merck slår dørene op til kinesisk milliardfabrik

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier