MedWatch

GSK oplyser højere salgspris end Bavarian Nordic

Mens Glaxosmithkline forventer at få 955 mio. euro fra Bavarian Nordic i forbindelse med salget af to vacciner, så oplyser det danske selskab en købspris, der er 159 mio. euro lavere.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er god latin at købe billigt og sælge dyrt, og derfor bør det måske heller ikke overraske, at Bavarians meddelelse om køb af to vacciner fra britiske Glaxosmithkline sker til en lavere pris, end den pris som GSK i første omgang oplyser i sin meddelelse om handelen.

Forskellen er lagre af færdige vacciner og råmaterialer, oplyser Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, mandag på en telekonference.

"Det er korrekt, at GSK's meddelelse nævner en pris på 955 mio. euro. Aftalen indebærer, at vi overtager forretningen eksklusive lagre og arbejdskapital, at GSK vil være leverandør over det kommende år, og vi har en aftale om, at når vi er klar til at overtage distributionen, så vil vi selvfølgelig overtage restlagrene i deres lokale datterselskaber," siger Henrik Juuel.

Det samme gælder for færdigvarer, råvarer og forarbejdede varer, når produktionen løbende overføres.

"Men det er ikke del af vederlaget, og derfor ville det ikke være korrekt at inkludere det. Det er del af det man kan kalde arbejdskapitalen, som følger forretningen," siger Henrik Juuel.

Ifølge Bavarian er købsprisen på de to vacciner på op til 796 mio. euro, mens Glaxosmithkline har offentliggjort en salgspris på op til 955 mio. euro.

Forskellen på 159 mio. euro er ifølge Henrik Juuel med andre ord en estimeret værdi af de lagre, der vil blive overtaget hen ad vejen.

"Men det er i stor udstrækning i vores kontrol, da vi giver dem produktionsestimatet, mens salget selvfølgelig er vores ansvar," siger Henrik Juuel.

Bavarian-chef: Vi springer tre år frem med vaccinekøb

Analytiker: Bavarian-opkøb af vacciner er opsigtvækkende og interessant

GSK sælger til Bavarian for at fokusere på lægemidler med større vækstpotentiale

Bavarian køber to vacciner fra GSK i handel til op mod 6 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier