MedWatch

Medier: Teva foreslår at betale opioidsager med lægemidler for 100 mia. kr.

Teva har ifølge Bloomberg foreslået at indgå et forlig i de mange amerikanske opioidsager mod firmaet, hvos selskabet er klar til at levere gratis lægemidler til en værdi af 100 mia. kr. over et årti. Det gælder blandt andet midler mod opioidafhængighed. (Opdateret)

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva. Foto: Amir Cohen / Reuters / Ritzau Scanpix

Det israelske medicinalselskab Teva, som har danske Kåre Schultz ved roret, kommer nu med et utraditionelt forslag til et forlig i de mange opioidretssager, der plager firmaet i USA.

Det skriver både det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg og nyhedsbureauet Reuters, der begge baserer historien på anonyme kilder tæt på processen.

Teva har således ifølge medierne foreslået, at selskabet over ti år kan bortforære gratis lægemidler til en samlet værdi af 100 mia. kr. (15 mia. dollar), imod at de amerikanske delstater, der står bag søgsmålet om Tevas rolle i den amerikanske opioidepidemi, dropper anklagerne.

Et af de gratis lægemidler under forliget ville være en generisk version af Emergent Biosolutions' middel Narcan mod opioidafhængighed.

Reuters skriver desuden, at Teva har tilbudt at distribuere lægemidlerne gratis også, hvorfor selskabets forligsforslag reelt er vurderet til at være 189 mia. kr. (28 mia. dollar) værd.

Bloomberg skriver derudover, at Teva har sagt til sagsøgerne, at selskabet får svært ved at gøre plads til et traditionelt, kontant forlig i sit pressede finansielle budget. Teva kæmper i øjeblikket med en gæld på 195 mia. kr. og havde sidste år et underskud på 16 mia. kr.

Elizabeth Burch, der er juraprofessor på University of Georgia, vurderer over for Bloomberg, at det kan indikere, at selskabet står over for en konkurs som konsekvens af opioidsagerne.

"Gratis lægemidler er bedre end ingenting, men det er ikke perfekt. Spørgsmålet er, om myndighederne ønsker at holde det her firma fri fra en konkursbegæring ved at acceptere det her tilbud," siger hun til Bloomberg.

Bloombergs nyhed om Tevas foreslåede forlig kommer, efter at The Wall Street Journal skrev, at tre distributører forhandler om et forlig på 122 mia. kr. (18 mia. dollar) i deres del af de vidtrækkende opioidretssager.

(Artikel opdateret den 17. oktober kl. 07:28 med tilføjelse af Reuters som kilde.)

Opioid-distributører diskuterer forlig til 122 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier