MedWatch

Flemming Ørnskovs hudplejefirma udvider og fremlægger positive fase 2-resultater

Hudplejefirmaet Galderma, som for nyligt fik danske Flemming Ørnskov som ny adm. direktør, udvider med nye produktionsfaciliteter samtidigt med, at selskabet fremviser positive resultater med middel mod bekymringsrynker.

Hudplejefirmaet Galderma udvider med en ny fabrik, der blandt skal kunne producere selskabets kommende middel mod bekymringsrynker. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Den danske medicinalprofil Flemming Ørnskov ligger ikke på den lade siden som adm. direktør i hudplejefirmaet Galderma, som han har stået i spidsen for i kun knap 2 uger.

Forleden fik han og Galderma godkendt et nyt middel mod akne hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, og nu kan firmaet, fortælle, at man udvider markant med et spritnyt produktionsanlæg i svenske Uppsala.

Det sker samtidigt med, at Galderma præsenterer positive data fra et fase 2-forsøg med en klar til brug-løsning af botulinumtoksin, det som også kaldes for botox.

Galderma, der tidligere hed Nestlé Skin Health og blev købt af blandt andet den svenske kapitalfond EQT for 70 mia. kr. i maj, har en omsætning på 19,2 mia. kr., cirka 5000 ansatte og et kraftigt fokus på dermatologimidler.

Det nye produktionsanlæg designes, så det lever op til sikkerheds- og fremstillingskravene i QM1114, som er Galdermas botulinumtoksin type A-middel, og som i fase 2-undersøgelsen altså gav gode data for behandling af glabellin-linjer, også kaldet bekymringsrynker.

Undersøgelsen inkluderede 350 individer. Planen er at starte en fase 3-forsøg i den nærmeste fremtid, der vil omfatte ca. 1500 mennesker.

Bag Galderma står - udover den svenske kapitalfond EQT, som også ejer Fertin Pharma og størstedelen af WS Audiology - konsortiet kapitalfonden Luxinva, som er en fond ejet af de Forenede Arabiske Emirater, og den canadiske pensionskasse PSP Investments.

Flemming Ørnskovs Galderma får godkendt aknemiddel hos FDA

Flemming Ørnskov bliver topchef for EQT's milliarddyre hudplejefirma 

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier