MedWatch

Lundbeck-direktør: Vi kan få mere ud af migrænemiddel end amerikanere

Lundbeck har med milliardstort opkøb valgt at satse på nyt migrænemiddel, og forskningsdirektør peger på, at det danske selskab kan få mere ud af produktet end de amerikanske udviklere.

Foto: PR / Lundbeck

Lundbeck købte i september det amerikanske selskab Alder Biopharmaceuticals, der står bag migrænemidlet eptinezumab, og ifølge Lundbecks forskningsdirektør kan det danske selskab få langt mere ud af produktet end det amerikanske biotekselskab.

Det skriver Børsen.

Lundbeck har forventninger om, at migrænemidlet kan bliver et såkaldt blockbustermiddel, der sælger for mere end 1 mia. dollar om året.

Forskningsdirektør Johan Luthman peger på, at Alder Biopharmaceuticals også ville kunne nå langt med eptinezumab uden for USA, men at Lundbeck har en eksisterende organisation i markedet, der gør det lettere at booste produktet.

"Alder er et nyt selskab, der aldrig har lanceret et produkt tidligere, så det er ikke så arrogant at forudsætte, at vi har lidt mere erfaring. Vi har en global tilstedeværelse og kan eksekvere i Europa og Asien. Vi har evnerne til at tage hånd om det her produkt på en helt anden måde," siger Johan Luthman, forskningsdirektør i Lundbeck, til Børsen.

Lundbeck betalte op mod 13 mia. kr. for Alder Biopharmaceuticals, og opkøbet er dermed det største hos Lundbeck nogensinde. Ifølge dokumenter fra det amerikanske finanstilsyn måtte Lundbeck hoppe op i pris to gange, før det amerikanske selskab sagde ja til købstilbuddet.

Nye dokumenter afslører: Alder afviste Lundbeck to gange

Forskningsdirektør har store drømme for Lundbecks nye fokusområde

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier