MedWatch

Bayer indgår partnerskab med japansk forskningsinstitut – skal opdage fremtidens lægemidler

Et nyt samarbejde mellem tyske Bayer og det japanske forskningsinstitut Riken Innovation skal føre til opdagelse af nye lægemidler. Forskningsinstituttet er spritnyt og har et årligt budget på 6,2 mia. dollar.

Bayer har indgået samarbejde det japanske forskningsicenter, Riken Institute, hvor Ryoji Noyor (midten) er præsident. Foto: Toru Hanai/Reuters/Ritzau Scanpix

Medicinalselskabet Bayer er på jagt efter nye lægemidler til sin pipeline, der kan blive den næste store blockbuster.

Til formålet har den tyske medicinalgigant indgået et partnerskab med det japanske forskningscenter Riken Institute, der giver tyskerne adgang til at studere lægemiddel-targets, som det japanske institut har identificeret.

Riken Innovation er et helejet datterselskab af et offentligt finansieret japansk forskningsinstitut med samme navn. Instituttet beskæftiger flere end 3.000 forskere og har et årligt budget på næsten 900 mio. dollar, 6,2 mia. kroner.

Bayer er det første firma, Riken indgår partnerskab med, og det bliver i spritnye faciliteter, for instituttet slog først dørene op i sidste måned efter to års forberedelser.

Bayers Open Innovation Center i Osaka, skal føre tilsyn med projektet og vil supplere med udstyr og anden ekspertise indenfor lægemiddeludvikling.

Det nye partnerskab er endnu et eksempel på det tyske firmas erklærede ambitioner om øget kontakt til japanske F & U-organisationer.

Bayer driver allerede et andet samarbejdscenter kaldet Bayer Colaborator i den japanske by Kobe.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier