MedWatch

Bayer vil starte fase 2-forsøg med ny blodfortynder

Et lægemiddel med blodfortyndende virkning har i tidligere studier overbevist Bayer, som nu sender midlet videre til den næste kliniske fase.

Bayer Helathcare har siden 2015 samarbejdet med Ionis om en ny blodfortyndende behandling. Foto: Reuters File Photo/Reuters/Ritzau Scanpix

Bayer Healthcare gør nu klar til fase 2-forsøg med lægemiddelkandidaten IONIS-FXI-LRx, der er et såkaldt antisense-middel til behandling af blodpropper, også kaldet trombose.

Antisense-medicin er en slags immunterapi, der består af korte DNA-sekvenser, som kan hæmme gener i at danne sygdomsfremkaldende proteiner, og IONIS-FXI-LRx er udviklet til at reducere kroppens produktion af faktor XI, der kan føre til blodpropdannelse.

Lægemidlet er oprindeligt udviklet af Ionis Pharmaceuticals, men selskabet indledte i 2015 et samarbejde med Bayer om midlet, der overførte rettighederne til den videre udvikling til det tyske selskab - det samarbejde har til dato tilført Ionis ca. 1,3 mia. kr. i engangsbetalinger og milepæle, heriblandt en milepælsbetaling på 68 mio. kr. udløst af Bayers beslutning om at fortsætte udviklingen af lægemidlet i fase 2-forsøg.

Ionis gik tidligere under navnet Isis, men skiftede i 2015 navn - efter alt at dømme i et forsøg på ikke at bilve associeret med terrororganisationen Islamisk Stat.

Bayer samarbejder med Isis om ny blodfortynder

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier