MedWatch

Karo Pharma vil hente 350 millioner kr. mere hos aktionærerne

Det svenske medicinalselskab Karo Pharma vil hente 350 mio. kr. yderligere i en allerede planlagt aktieemission på 1,05 mia. kr., som blev annonceret i forbindelse med købet af svenske Trimb tidligere på året. Pengene muliggør flere opkøb.

Danske Christoffer Lorenzen startede som topchef hos svenske Karo Pharma i juli måned. | Foto: PRIVATFOTO

Svenske Karo Pharma udvider nu sin planlagte aktieemission i forbindelse med købet af den anden svenske virksomhed Trimb.

Opkøbet blev annonceret i slutningen af juni til en samlet pris på 2,4 mia. kr., som delvist skulle finansieres gennem en aktieemission for 1,05 mia. kr., men den emission bliver nu forhøjet til en værdi på 1,4 mia. kr., skriver Karo Pharma i en fondsbørsmeddelelse.

"I lyset af Karo Pharmas lånefinansiering og med det formål at styrke firmaets finansielle kapacitet, så det kan fortsætte overtagelsen af firmaer og produktporteføljer, planlægger selskabet at forhøje aktieemissionen ud over det nødvendige for at tilbagebetale lånet og rejse et samlet beløb på 2 mia. svenske kroner," skriver virksomheden i meddelelsen.

Her understreger Karo Pharma også, at de yderligere midler på 350 mio. kr. vil give selskabet mere manøvrerum til at indtage markedsandele og tage flere internationale skridt, som Karo Pharma påpeger, at det allerede har taget i Tyskland.

Trimb er stiftet i 2012 og beskæftiger i dag ca. 90 ansatte fra hovedkvarteret i Stockholm. Selskabet har licens til en række håndkøbslægemidler og forbrugerrettede produkter inden for blandt andre hud- og fodpleje, mundhygiejne og intimprodukter.

Karo Pharma er i forvejen blandt de største aktører i Sverige inden for salg af håndkøbsmedicin samt medicinsk udstyr til apoteker og hospitaler, og danske Christoffer Lorenzen satte sig som topchef i selskabet i juli,  ligesom selskabets bestyrelse også indeholder kendte danskere i bestyrelsesformand Bo Jesper Hansen og bestyrelsesmedlem Flemming Ørntoft.

Aktieemissionen planlægges gennemført i løbet af fjerde kvartal.

Bo Jesper Hansen henter ny kassemester til vækstkomet

Dansker starter i ny toppost i svensk vækstvirksomhed: "En gammel drøm"

Karo-formand om milliardopkøb: Styrker os til yderligere europæisk vækst

Storsatsende Karo Pharma køber håndkøbsprodukter for 2,4 milliarder kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier