MedWatch

Novo-chef før afgørelse: "Vi er på vej mod noget godt"

Der er meget på spil inden dagens dom, der afgør om Novo Nordisk får godkendt en pilleversion af diabetesmidlet Ozempic i USA

Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, har positive forventninger til dagens udmeldinger fra FDA om Novos diabetestablet. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Dagen i dag markerer en af de vigtigste milepæle for Novo Nordisk nogensinde, hvis selskabet formår at få godkendt en pilleversion af sit diabetesmiddel Ozempic i USA. En pille, der i løbet af bare fem år kan nå salg på op til 40 mia. kr., ifølge enkelte analytikere.

"Man er altid spændt, men vi formoder, at vi er på vej mod noget godt," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, før dagens afgørelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA.

Det skriver Børsen.

For blot en håndfuld år siden troede kun ganske få på, at det kunne lade sig gøre at skabe en pille ud af den nyere type af diabetesmidler i GLP1-klassen, fordi der er tale om et protein, der er et større molekyle end man normalt laver tabletter af, og fordi hovedtanken var, at det ville være for dyrt at producere, da en stor del af det aktive lægemiddelstof vil gå til spilde på turen igennem mave-tarm-systemet, så det kræver mere aktivt stof end for de midler, der indsprøjtes under huden.

Mads Krogsgaard Thomsen og teamet af udviklere har dog holdt fast i drømmen, og med hjælp fra det mindre amerikanske biotekselskab Emisphere har man en teknologi, der sikrer, at patienten kan optage tilstrækkeligt med lægemiddel, og det kan samtidig produceres, så Novo Nordisk kan tjene penge på salget.

Aktiemarkedets aktører har i det seneste år gættet på en pris for den nye diabetespille og plaget Novo Nordisk om emnet, fordi det er afgørende for, om selskabet får succes, og hvor hurtigt det kommer til at ske – og selvfølgelig afgørende for lønsomheden af salget.

Novo-godkendelse af ny diabetespille fredag vil skubbe aktien i vejret 

Dommens dag for Novos diabetespille nærmer sig: "Det betyder rigtig, rigtig meget"

Novos diabetespille slår konkurrenter i ny analyse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier